ZDA: poravnava v višini 500 milijonov dolarjev za T-Mobile

ZDA: poravnava v višini 500 milijonov dolarjev za T-Mobile
12. 08. 2022 objavil/a Administrator

Ameriški operater T-Mobile se je strinjal, da bo izplačal 500 milijonov dolarjev kot del skupinske tožbe zaradi kršitve varstva podatkov, ki se je zgodila leta 2021

Novica je bila objavljena 23.7.2022

Skupinska tožba je T-Mobile obtožila, da ni ustrezno zaščitil podatke svojih strank in ni obvestil stranke, ki so bile prizadete. T-Mobile s poravnavo v tožbi ne priznava krivde za nobeno od teh obtožb. Podatki o strankah, približno 76,6 milijona prebivalcev ZDA, ki jih je identificiral T-Mobile, so bili ogroženi. Poročilo družbe Motherboard iz avgusta 2021 je pokazalo, da so podatki o strankah, ki so bili vključeni v kršitev, vključevali številke socialnega zavarovanja, imena, naslove in podatke o vozniških dovoljenjih prizadetih strank.

Od zneska poravnave bo 350 milijonov dolarjev razdeljenih med stranke in odvetnike (za plačilo honorarjev in pravnih stroškov). Znesek, izplačan posameznim strankam, bo odvisen od tega, koliko denarja bo izplačano odvetnikom in koliko strank se bo odzvalo na skupinsko tožbo. T-Mobile bo prizadete stranke kmalu obvestil o poravnavi.

T-Mobile bo moral porabiti preostalih 150 milijonov dolarjev za varnostne izboljšave do leta 2023 na način, da bo čim bolj zmanjšal možnost nove kršitve varstva podatkov (podjetje je imelo pet kršitev, ki so vključevale podatke strank v zadnjih štirih letih).

Dostop do celotnega članka tukaj

Vir: Gsmarena

Naslovna fotografija: RawPixel