Microsoft in umetna inteligenca

Microsoft in umetna inteligenca
23. 01. 2023 objavil/a Info Hiša

Microsoft namerava implementirati tehnologije umetne inteligence OpenAI v svoje Office aplikacije, vključno z Wordom, Outlookom, PowerPointom in drugimi

Novica je bila objavljena 9.1.2023

Pričakujemo lahko, da bodo uporabniki zaradi umetne inteligence lahko dodajali fragmente samodejno ustvarjenega besedila dokumentom na podlagi opombe. Umetno inteligenco je med drugim mogoče uporabiti za ustvarjanje e-poštnih sporočil, ki se samodejno ustvarijo na podlagi informacij, ki jih uporabnik izbere, da jih posreduje prejemniku.

Leta 2019 je Microsoft vložil 1 milijardo dolarjev v OpenAI za razvoj novih tehnologij za svoje izdelke. Leta 2021 je podjetje predstavilo Copilot, orodje, ki programerjem pomaga pri pisanju kode in je bilo razvito v sodelovanju z OpenAI. Ta mesec pa so se na spletu pojavila poročila, da bi Microsoft lahko uporabil OpenAI-jev AI bot ChatGPT za zagotavljanje rezultatov iskanja Bing v naravnem jeziku namesto seznama povezav.

Po mnenju nekdanjih in sedanjih zaposlenih bi lahko načrti podjetja vključevali integracijo istih orodij v pisarniški paket Microsoft 365 za izboljšanje produktivnosti. Vir je povedal, da podjetje že več kot eno leto razvija prilagojena orodja za ustvarjanje e-pošte in dokumentov ter razvija metode strojnega učenja na podlagi podatkov o strankah. Za uspešno uporabo tehnologij umetne inteligence je treba izpolniti številne zahteve. Na primer, ChatGPT ne zagotavlja vedno natančnih rezultatov, deloma zato, ker ne pregleduje redno spleta z novicami ali posodobitvami.  

Zagotovljena mora biti tudi potrebna zaščita podatkov, da lahko AI varno konfigurira za posamezne uporabnike brez tveganja nepooblaščenega dostopa do njihovih osebnih podatkov. Microsoft dela na metodah zaščite zasebnosti za algoritme za obdelavo naravnega jezika OpenAI GPT-3 (Generative Pre-trained Transformer 3) in GPT-4, je dejal vir. Poleg tega je zelo pomembno, da orodja, ki temeljijo na AI, delujejo pravilno, da strank ne odvrnejo od uporabe novih funkcij.

Dostop do celotnega članka tukaj

Vir: Tech News Space

Naslovna fotografija: RawPixel