EDPB: Poročilo Coordinated Supervision Committee

EDPB: Poročilo Coordinated Supervision Committee
06. 10. 2022 objavil/a Administrator

Dvoletno poročilo predstavlja delo od ustanovitve in načrtovane aktivnosti v prihodnosti, da bi še bolj okrepil sodelovanje med nadzornimi organi in zagotovil učinkovitejši nadzor

Poročilo je bilo objavljeno 5.10.2022.

Poročilo podrobno opisuje delo, ki ga je opravil CSC od njegove ustanovitve leta 2019 in predvideva prihodnje delo v naslednjih nekaj letih. Cilj CSC je okrepiti sodelovanje med različnimi nadzornimi organi za varstvo podatkov in zagotoviti učinkovitejši nadzor obsežnih informacijskih sistemov EU ter organov, uradov in agencij EU. Usklajuje nadzor tistih obsežnih informacijskih sistemov in organov EU, katerih pravni akti se nanašajo na člen 62 Uredbe EU 2018/1725 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov v institucijah, organih, uradih in agencijah Unije ali na Evropski odbor za varstvo podatkov (EDPB) in posledično na CSC.

V zadnjih dveh letih so informacijski sistem za notranji trg (IMI), Eurojust, Evropsko javno tožilstvo (EPPO) in Europol prišli v obseg nadzora CSC. Medtem ko CSC še naprej razvija svoje delovne metode, dela s polno hitrostjo, da prilagaja obsežne informacijske sisteme, ki so že v njegovi pristojnosti, in da pripravi prihod drugih. Postopoma bo odbor zajel tudi druge informacijske sisteme, organe, urade in agencije na področju meja, azila in migracij (SIS, EES, Eurodac, ETIAS, VIS in njihove notranje operacije), policijskega in pravosodnega sodelovanja (SIS, ECRIS- TCN) in naslednja generacija Prüm.

Poročilo je dostopno tukaj

Vir: EDPB